Med 22. og 24. plass individuelt samt en god 1. etappe og 7. plass på stafetten leverte Dag Blandkjenn opp mot karrierebeste i helgen. - Joda, jeg er godt fornøyd med innsatsen i helga, slik oppsummerer Dag Blandkjenn etter løpene i Idre Fjäll i Sverige, 12.-15. august.

Lite bom
Torsdagens langdistanse ble som forventet en utfordring både o-teknisk og fysisk, løypa var 17,2 km og vinneren Kasper Fosser løp på 1t og 40 minutter. - Jeg bommet omtrent ingenting på langdistansen sier Dag, men jeg fikk skikkelig vondt i ankler og føttene på grunn av den steinete bunnen. Dag ble nr. 22 og var dermed del av en god norsk laginnsats med 7 norske blant de 24 beste.

DB WC Idre Kristina Lundgren

Dag Blandkjenn under søndagens stafett, foto Kristina Lundgren.

Krevende
Lørdag var det klart for mellomdistanse – 6,4 km. Løpet gikk i ett meget krevende o-teknisk terreng, sjelden har vel så mange av verdens beste o-løpere tegnet så mange kruseduller med GPS-sporet! Dag lå på 7. plass 4 poster før mål, men dessverre ble det en irriterende bom på 15. post og en 24. plass til slutt. - Til tross for bommen er det er mellomdistansen jeg er best fornøyd med sier Dag, da beviste jeg at jeg har potensiale til å hevde meg blant de beste!

OWC Idre Middle men

Mellomdistansen, 15. posten skapte dessverre problemer for Dag.

Spennende stafett
På søndagens stafett leverte Dag en bra 1. etappe på Norges 3.lag, og vekslet 2 min bak teten. Stafetten gikk i det samme krevende terrenget som mellomdistansen og det ble en meget spennende stafett! Dags lag endte på en meget sterk 7. plass.

I verdenscupen har de beste nasjonene som Norge, Sverige, Sveits og Finland en kvote på 8 løpere, øvrige nasjoner kan stille med inntil 6 løpere, 120 herreløpere stilte til start. I VM kan hver nasjon bare stille med 3 løpere.

Nå venter to spennende helger for Dag i IFK Gøteborg drakt med Jukola og svensk mesterskap, før han er klar for NM-sprint og NM-uka i september.

Vi håper at mange fikk med seg de spennende sendingene fra løpene på NRK1 eller SVT1! Hvis ikke så kan stafetten på søndag anbefales!