Brage Takle avsluttet helgens ungdoms-EM i Litauen med sølvmedalje på sprinten, kun 8 sekunder bak vinneren! Han viste dermed at, ikke bare er han blant Norges beste, men også blant Europas beste 17-18 åringer!

- Dette er større enn å vinne Hovedløpet og medalje på junior-NM, så det er nok det største jeg har gjort, sier Brage Takle til orientering.no etter søndagens 2. plass i en krevende bysprint i Vilnius’gater under avslutningen av ungdoms-EM

BT ungdomsEM sprint IH

Brage sjekker stemplingen på siste post under sprinten. Foto Ivar Haugen

Brage hadde et par steder med tidstap under sprinten, men det er som han nøkternt sier at det er nesten ikke mulig å unngå i en hektisk sprint i et mesterskap.

BT ungdomsEM pallen IH

Brage Takle med sølvmedalje til venstre, Martin Vehus Skjerve og Hans Urset ble 4 og 4. Foto Ivar haugen

Krevende terreng
Allerede på fredag markerte Brage seg blant de beste med 5. plass på langdistansen. Han mestret det krevende o-teknisk terrenget med mye grønt og detaljert kurvebilde svært godt. Martin Vehus Skjerve tok 3. plassen, men Brage var nest beste nordmann og dermed klar for det norske laget på stafetten lørdag.

Opp i teten
Brage løp 2. etappe etter at Alfred Bjørnerød hadde innledet godt for Norge. Brage leverte en flott 2. etappe og med 3. beste etappetid sendte han Martin Vehus Skjerve ut i ledelsen på sisteetappe. Denne ledelsen forvaltet Skjerve godt og det norske laget vant drøye 30 sekunder foran Tsjekkia.

BT ungdomsEM stafett IH

Fornøyde gullvinnere, fra venstre Brage Takle, Martin Vehus Skjerve og Alfred Bjørnerød. Foto Ivar Haugen

Brage dro til Litauen med et mål om individuell medalje, og reiser hjem med både individuell medalje, stafett gull og en 5. plass – svært imponerende i landslagsdebuten.

NM neste
Nå venter noen dager på skolebenken på KKG for Brage før det kommer NM og Norgescup helger på rekke og rad i september. Først er det sprint-NM i Oslo 3.-5. september. Etter så gode prestasjoner i Litauen har Brage ambisjoner om NM-medaljer også, men alle de norske løp gode løp i Litauen, så det må løpes på et høyt nivå for å vinne NM også!

Vi gratulerer Brage med fantastisk innsats og ønsker han lykke til i NM-helgene som kommer!