Marianne Andersen er tilbake i god form og tok sølvet på torsdagens langdistanse i D21. Brage Takle fortsetter medaljefangsten i H17-18, sølv til ham også.

I teten igjen
- Jeg er bra fornøyd med løpet og mest av alt fornøyd med å være med i teten igjen sier Marianne Andersen. Selvfølgelig er det litt ergelig å være så nær gullet fortsetter Marianne som var kun 20 sekunder bak vinneren Margrethe Hausken Nordberg. Marianne fulgte taktikken sin og tok seg tid i de krevende partiene, og skrudde opp farten der det var enklere orientering.

Marianne NMlang21 pallen JBj

Marianne Andersen på pallen sammen med vinner Marianne Hausken Nordberg og bronsevinner Andrine Benjaminsen i D21. Foto Jack Bjørnsen

Litt for mye tidstap
- Det er bra med sølv, men jeg er ikke helt fornøyd med gjennomføringen av løpet i dag, det ble for mye tidstap underveis sier Brage Takle etter å ha sikret seg sølvmedalje. Brage var kun 30 sekunder bak vinneren Martin Vehus Skjerve.

Brage NMlang21 pallen JBj

Medaljevinnerne i H17-18, fv. Brage Takle, Martin Vehus Skjerve og Iver Daksaune Thun. Foto Jack Bjørnsen

Brage NMlang21 IH

Brage Takle ledet når han gikk i mål og ble intervjuet av spreaker. Foto Ivar Haugen

Krøll til 4. plass
I H21 leverte Dag Blandkjenn også et sterkt løp. - Det ble litt «krøll» i første halvdel sier Dag, men jeg er veldig fornøyd med at jeg klarte å stå på videre hele veien. Dermed ble det 4. plass, Dags beste NM plassering på skogsdistanse som senior.
Fjerde KOK-løper på startstreken var Trygve Børte Nomeland, han ble nr 37 i H17-18. I D19-20 ble det en flott 4. plass til en tidligere KOK'ere, Christiane Ruud Bøckman, hun løper for NTNUI nå.

Tungt og varmt
Årets NM går i Kilebygda utenfor Porsgrunn, med Porsgrunn OL som er arrangør. Begge medaljevinnerne var enige i at terrenget var omtrent som forventet med mange fine partier med god sikt men også noen skrålier og detaljerte områder der det var mer krevende orientering. De bekrefter at varmen tok på kreftene.

Kvalifisering neste
NM uka fortsetter med kvalifisering på mellomdistanse for seniorer på fredag. Her får Marianne og Dag selskap av flere KOK’ere, nemlig Sebastian Daland, Christian Bøen, Vegard Danielsen og Håvard Wedege. Vi håper å se alle sammen videre til finalene på lørdag. Juniorene slipper kvalifiseringen og dermed Brage og Trygve allerede sikret plass der.

Etter den flotte innsatsen på åpningsdagen er det all grunn til å være optimistisk på våre løperes vegne resten av NM uka!