Lørdag sprinten Brage Takle inn til en suveren seier i H17-18 i årets siste sprintløp i Norgescup.

Dermed fikk Brage med seg en seier også den siste Norgescuphelgen. Til tross for noen feil underveis var Brage i teten hele veien og vant til slutt med solide 29 sekunder. Løpet gikk i boligområdet rundt Kringsjå skole i Oslo og IL Koll arrangerte. Trygve Børte Nomeland ble nr 27.

2. plass sammenlagt
Brage endte på en flott 2. plass i årets NC i H17-18 klassen. Han har levert stabile løp på rekke og rad – blant annet to individuelle NM medaljer, to seire i NC, medalje i senior-NM stafett og i tillegg tok han sølv i ungdoms-EM!

Brage NC sprint Oslo 21 IH

Stor fart på Brage i innspurten under sprinten lørdag. Foto Ivar Haugen

Natt NM
NC helgen startet med NM i nattorientering fredag kveld. Dessverre ble det mye bomming for våre løpere denne gangen. Best var Marianne Andersen i D21. Hun var lenge med i medaljekampen, men avslutningen var ikke god nok og det ble 4. plass. Etter en dårlig start løp Dag Blandkjenn seg oppover lista og endte som nr. 10 i H21. I H17-18 bommet Brage litt mer enn normalt og ble til slutt nr 6. Trygve løp inn til en fin 16. plass i denne klassen hvor det var 46 deltakere.

Mellomdistanse
Årets NC sesong ble avsluttet søndag med mellomdistansen fra Lillomarka Arena samme sted om NM natt gikk, og Lillomarka OL var arrangør. 3 løp på 3 dager på tampen av sesongen er tøfft, og kanskje en medvirkende årsak til at det ikke ble topplasseringer denne gangen. Brage og Trygve i H17-18 ble henholdsvis nr 8 og 42.

Marianne og Dag løp også mellom distansen, men beskjedne plasseringer som nr. 9 og 16 tyder på at fokuset deres var rettet mot Italia og verdenscuprunden som starter der torsdag 30. september.

NM-natt

NC sprint

NC mellomdistanse