- Kjempegøy å bli tatt! Nå gleder jeg meg til å prøve å gjøre det bra under VM også, sier en lettet Brage Takle fra KOK etter at uttaket var et faktum forrige onsdag.

Fokus på teknikk
Oppkjøringen til de siste uttakingsløpene i pinsehelga var dessverre ikke optimal for Brage. - Jeg var forkjølet i forkant og hadde bare en hardøkt de siste tre ukene før løpene forteller han. Under testløpene måtte Brage derfor ta frem sitt «fremste våpen», nemlig o-teknikken - han bommer sjelden. Oppskriften ble å fokusere på det tekniske og «glemme» at den fysiske formen ikke var 100%. Med 4. plass på mellomdistansen og 7. plass på langdistansen, samt en 3. plass fra NM-sprint i mai var det ikke tvil om plassen blant de seks løperne Norge sender til junior-VM!

Brage NM lang IH

Brage Takle i innspurten under ett tidligere løp, vi regner med han kommer til å gi alt i spurten i junior-VM også. Foto Ivar Haugen

Godt forberedt
Løpene går i Portugal i juli, og der venter et terreng som er krevende teknisk, samtidig som det er mulig å løpe veldig fort. - Jeg har laget en god treningsplan med litt spesifikke forberedelser fysisk, så jeg tror jeg kan stille sterkt om alt går etter planen sier Brage optimistisk. Helt uforberedt på hva som venter i Portugal er ikke Brage, han var på samling der to uker i vinter, og VM-troppen skal ha en uke precamp for å finpusse teknikken i Portugal. I VM er det tett løpsprogram, Brage skal løp sprint, mellomdistanse, langdistanse og stafett.

Flere løp venter
Fram mot VM blir det, i tillegg til mye trening, også flere o-løp. Først venter Jukola-kavlen, verdens største stafett, hvor Brage er en av sju på KOKs lag. Deretter skal Brage få prøve seg mot seniorene i NM-sprint under NM-veka i Skien før O-festivalen siste helga i juni blir den siste større konkurransen her hjemme før junior-VM.

Vi ønsker Brage lykke til i VM!

Resultater Løvspretten - langdistanse
Resultater Elgdilten - mellomdistanse