Med 1 sekunds margin, sikret Marianne Andersen seieren på o-sportens maratondistanse på søndag.

- Det er alltid gøy å vinne NM gull sier Marianne glad etter løpet, og hun vet hva hun snakker om, fra før har hun imponerende 23 NM gull!

Marianne hadde en dårlig åpning på løpet og på første meldepost var hun over 4 minutter bak teten. Men som den rutinerte løperen Marianne er, klarte hun å samle seg og etter det løp hun etter eget utsagn et bra løp.

Sekundstrid
Teten overtok hun imidlertid ikke før det gjenstod ca 12 minutter løping i den 16,5 km lange løypa, og vant til slutt med 1 sekund til Anna Ulvensøen fra Nydalen SK. Ikke ofte det er så tett etter vel 2 timers løping!

Marianne Andersen NM ultra 22 IH

Marianne Andersen og Anna Ulvensøen diskuterer løpet. Foto Ivar Haugen

Marianne skrøt av både terreng og løype etter målgang, og virket ikke nevneverdig plaget av at løpet gikk på en av sommerens varmeste dager.

Ikke klaff for gutta
Brage Takle fikk dessverre ikke full klaff, men endte allikevel på en fin 4. plass i H19-20. Tredje KOK løper på start var Dag Blandkjenn. Han hadde heller ikke helt klaff og løp inn til 9. plass i H21.

Norgescup mellomdistanse
Lørdag var det Norgescup mellomdistanse og her tok Marianne en klar seier. Med helgens to seire, må Marianne finne seg i å være blant favorittene til NM-uka neste måned. – Jeg håper å være med å kjempe om medaljene da også sier Marianne. En som også håper å kjempe om medaljer under NM-uka er Brage Takle, lørdag ble han ble nr. 3 i H19-20.

Løpene ble arrangert av Toten-troll og løpene gikk på Totenåsen. Terrenget beskrives som typisk åsterreng med åpen blandingsskog med myrer og småvann, god sikt og fremkommelighet med en del stier og noen veier.

Resultater NM ultralang søndag

Resultater mellomdisanse lørdag

Kart og GPS-tracking begge dager