Brage Takle vant sprinten og tok tredjeplass på mellomdistansen i H19-20 under helgens Norgescup avslutning.

- Jeg er fornøyd. Det ble bare en liten bom i dag, ellers var det veldig bra, sa Brage etter fredagens sprint, som han ledet hele veien og vant til slutt med 10 sekunder. Lørdag fulgte han opp med et bra løp på mellomdistansen og endte på tredjeplass et drøyt minutt bak vinneren..

4. plass sammenlagt
Med disse to pallplassene avsluttet Brage nok en stabil sesong og sikret seg en fin 4. plass sammenlagt i årets Norgescup.

Brage seier NC sprint 2022 IH

Brage Takle var fornøyd med seier på sprinten og at formen er på vei opp. Foto Ivar Haugen

Helgens løp ble arrangert av Konnerud IL, på Konnerud like sør for Drammen. Sprinten gikk i et boligområde, mens mellomdistansen gikk i en sti rikt nærområde med middels kupering og stor variasjon i vegetasjonen.

Sesongens høydepunkt
For de fleste er sesongen nå over, men for Brage gjenstår sesongens viktigste løp - junior-VM. Skogsdistansene ble nemlig utsatt til november på grunn av de mange skogbrannene som herjet i Portugal i sommer. Helgens gode resultater og følelsen av at formen begynner å komme etter det Brage beskriver som en litt tyngre periode er sikkert god motivasjon til å fortsette treningene gjennom oktober også. Det blir spennende å se om Brage kan forbedre 9. plassen han fikk under sprinten i junior-VM i sommer!