Mandag 10.juni er siste ordinære påmeldingsfrist til O-festivalen.

Det nærmer seg O-festivalen med stormskritt, under to uker gjenstår til storarrangementet som Kristiansand OK står som vertskap for. Med spektakulære arenaer, i henholdsvis Dyreparken og på Travparken, krevende terreng og gode løyper ligger alt til rette for en fin St. Hans helg i Sørlandshovedstaden.

- Vi sendte løypene til trykking i slutten av denne uken, og nå er det bare små detaljer som gjenstår, forteller løypeansvarlig, Eirik Svensen.

- Deltakerne har god grunn til å glede seg, fortsetter han.

 

Søndag kveld, med ett drøyt døgn igjen til den ordinære påmeldingsfristen går ut, er det over 2100 påmeldte til lørdagens konkurranse. Til sammenlikning var det 2 400 tilsvarende konkurransedag i 2007, da Kristiansand OK arrangerte O-festivalen på Hovden.

I fjor var det omtrent 2 700 deltakere på Beitostølen. Nå er åpne lettløpte myrer og fjellterreng byttet med sol, sommer, Sørland og Sabeltann. Da er forventningene deretter.

- Vi har et meget godt produkt, eller konsept å tilby o-løperne. Det er noe for o-løpere i alle aldre. Dyreparken som arena fredag og Barnas o-festival, gir de yngste en gulrot og garanterer dem en fin helg på Sørlandet. For de eldre er det rent sportslige, kombinert med sosialt samvær, det viktigste. I forhold til førstnevnte kan vi tilby kart og løyper av ypperste klasse. Når en i tillegg har mulighet til fine sommeropplevelser enten i Kristiansand eller skjærgården utenfor, er dette noe enhver bør få med seg, reklamerer leder i hovedkomiteen, Jack Bjørnsen.

- Jeg er alltid optimist, og håper vi kan nærme oss 3 000 deltakere på årets O-festival. Da snakker en om massene. Men også eliten får litt å bryne seg på i kamp om norgescuppoeng i løypene til tidligere verdensmester Holger Hott.

Mest spektakulært blir kanskje likevel postjakten i Kardemomme by i Dyreparken på O-festivalens første dag.

- Fredagens sprint inne i Dyreparken blir noe helt unikt. Og er noe norske o-løpere garantert ikke har opplevd tidligere, sier den løypeansvarlige, og utdyper.

- Det blir morsomt, intenst og variert hele veien, fra tett «bymiljø» i Kardemomme by til mer løpsbetonet og fartsfylt.

Alt kan en som tilskuer følge direkte på arena via storskjermen som formidler både GPS-tracking og bilder fra løpernes ferd gjennom terrenget.

Som en liten tyvstart på selve O-festivalen kan en også få med seg Eirik Balchens minneløp i kremterreng på Bragdøya allerede torsdag kveld. Nedbeitet kulturlandskap på øyen ute i skjærgården innbyr til lave kilometertider og god opplevelse.

Deretter går det slag i slag i Sørlandets hovedstad med tre løp på tre dager, Barnas O-festival, samt St. Hans feiring.

Høres dette fristende ut? Meld deg på i dag i Eventor

Se også O-festivalens hjemmeside www.o-festivalen.com Barnas O-festival

Du kan også fremdeles få rimelig overnatting på Badmintonsenteret I Kristiansand. Her er det snakk om enkel overnatting, som du kan bestille ved henvendelse til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Det er også fortsatt ledige campingplasser for telt og vogner på o-campen på Dvergsnestangen.

Alle overnattingstilbudene kan du se: her