Fjelløpene i Vinje blir arrangert annet hvert år, og er blitt en god tradisjon for ganske mange KOK’ere. Normalt arrangeres disse i områdene rundt Haukeli, men i år gikk løpene i Rauland. Rauland er som kjent arrangør av junior VM og Sørlandsgaloppen neste år – det gleder vi oss til.

Med skikkelig høyfjellsorientering og 1:20000 målestokk er dette virkelig en av sesongen høydepunkt for undertegnede.

Det er bare å notere seg dette og bli med i 2016 (fjelløpene arrangeres kun annet hvert år).

Lørdagens langdistanse gikk som sagt på 1:20000 kart og tilbød lengre løyper og færre poster enn man er vant med i det daglige. Heldigvis var starten lagt til toppen av alpinanlegget, men det betød ikke akkurat at det bare var nedover derfra. I over 20 graders varme og flott sol ble det akkurat en så hard, men moro konkurranse man er ute etter, og alle fikk erfare at det ikke er like flatt på fjellet som det ser ut som på kartet.

Samtlige KOK’ere noterte seg for plasseringer topp 4, med Kristian Pytten som vinner i H13-14, og broder Marius Pytten nr 2 i H15-16. Linn Carina Daland begynner å ta etter gutta i familien og imponerer med en flott 2 plass i sin klasse. Etter snaue 2 timer alene i fjellheimen skiller det kun 2 sekunder mellom undertegnede og coach Mats Dahlen i H21, til undertegnedes fordel – imponerende jevnt.

Søndagen bød på mellomdistanse på «vanlig» 1:10000 kart. Noe unormalt til fjelløpene å være, men også moro. Stort sett alle løp ca halvparten så langt som gårsdagen, og med løypene litt lenger ned i fjellet fikk man til og med litt skog å orientere i. Dagens løyper bød på utfordrende langstrekk og veivalg, og uoversiktilig skråli. Det var ennå viktigere å være skjerpa o-teknisk.

Pappa Ernst Pytten fulgte opp sønnenes gode innsats og sørget for eneste klasseseier, mens både Dag Blandkjenn, Kristian Pytten og undertegnede sørget for 2. plasser i sine klasser.

Men, ettersom det ikke er noe dagspremier da alt handler om totaltid på begge dagenes løp, var det mye hoderegning på resultatlistene før premieutdelinga. Både Kristian og Marius Pytten samt Dag Blandkjenn kapret gode 2. plasser, mens i H21 sørget undertegnede og Mats Dahlen for dobbeltseier til KOK.

Bare å legge fjelløpene på minnet og still opp om 2 år J

Kart & løyper dag 1 – Dag Blandkjenn

Kart & løype dag 2 – Sebastian Daland

Resultater