OPPDATERT MED MORTENS REISEBREV 31.mars
Morten Jørgensen er etter helgen tatt ut til å løpe Junior-VM på Rauland. Med sitt amerikanske statsborgerskap vil Morten representere USA på Rauland.
Etter mye høydetrening i de sunnmørske alpene i vinter fikset Morten en liten formtopp nå i helgen og reiste over til USA for å delta på de amerikanske uttaksløpene. Med en overlegen seier på gårsdagens langdistanse og en noe mindre klar seier på dagens mellomdistanse er nok starten på Rauland fikset. På en noe dårlig telefonlinje fra USA prøvde kok.no å få ut litt mer informasjon av Morten om løpene og uttaket men det var vanskelig å høre hva han sa. Morten lovte å komme tilbake med en liten rapport senere,

Mortens reisebrev;


Jeg landet mandag kveld i Dayton Ohio og ble møtt av Juniorlandslagstreneren for USA, Erin Schirm. Det var lett snø i lufta, men ikke kaldt nok til å legge seg på bakken. Mandag til torsdag bodde vi hos onkelen til Erin. Torsdag til søndag bodde vi i gåavstand fra løpene. Tiden før løpene ble brukt på å venne seg til tidsforskjellen og terrenget. Jeg hadde en økt i Cincinatti på tirsdag. Onsdag var hviledag. På torsdag dro vi for å plukke opp to andre løpere på flyplassen i Dayton, på veien dit hadde vi den andre o-tekniske økta. 
Fredag var det 3,4 km sprint. Den var ikke veldig krevende, mye høyre eller venstre veivalg hvor du bare måtte bestemme deg raskt. O-teknisk og fysisk var gjennomføringen ok. Fikk ikke helt flyten, og litt småbom flere steder i løypa. Kom på andreplass, 20 sek bak vinner.
Lørdag var det langdistanse. Fornøyd med gjennomføringen av den 8,9 km lange løypa på 71 min. Andreplass løp på 79 min. Løypa var ikke veldig teknisk krevende, men vegetasjonen i terrenget var vanskelig å orientere på, som gjorde at man ofte bare hadde kurver og kompass å orientere etter. 
Søndag var det typisk mellomdistanseløype. 4,6 km i terreng som liknet veldig på langdistansen, men med en noe finere undervegetasjon. Jeg fikk vite at jeg var kvalifisert til JWOC etter langdistansen, så kunne senke skuldrene og nyte søndagens mellomdistanse. Gjennomførte med ca 1:30 tidstap, god flyt, men tunge bein. Andreplass 1:30 bak. 
Alt i alt var turen så bra som jeg kunne håpe på, og jeg fikk endelig bruk for det amerikanske passet.

Morten har lagt ut kart og veivalg på klubbens Doma kartarkiv.

KOK gratulerer Morten med uttaket.