Informasjon om treningstider legges ukentlig ut på Facebook for de ulike treningsgruppene:

Minitass - for barn ca 6-8 år 

Råtass - for barn 9-12 år

Ungdom - fra 13 år til 16 år

Samlet informasjon (primært fra 17 år)

 

Bli med på KOK-trening du også!

Kristiansand orienteringsklubb har tirsdag som fast treningsdag. Vi har et treningstilbud på alle nivåer fra barne- og voksne nybegynnere til elite- og veteranløpere.

Hoved fremmøtested er klubbhuset vårt på Presteheia (Prestehia skole fra oktober til mars), men om våren/høsten kan det være andre steder i Kristiansand. Treningen starter kl. 18.00 og holder på ca. 60-75 minutter. De som ønsker det får med seg en mer rutinert orienteringsløper rundt løypa som hjelp ("skygge").

I skolens sommerferie arrangeres Sommercupen (treningløp) hver tirsdag istedenfor klubbtrening.

 

KOK har følgende treningsgrupper:

Minitass  (ca 6 - 8 år)
Mintass er klubbens tilbud til de alelr yngste, aldersgruppen ca 6 til 8 år. Treningene er ute hele året. Hovedfokus er lek, og en første  tilnærming til kart og forståelse av hva orientering er på det h elt enkleste nivå. Vi setter stor pris på om forledre har lyst åog mulighet til å være med barna på denne treningen. Kontakt gjerne Anna Meen, Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.  / 924 28 414, som er leder i rekrutteringskomiteen hvis du har spørsmål.

Råtass (9 - 12 år)
Råtass er nybegynnervirksomhet for aldersgruppen ca 9 til 12 år. Treningene er ute hele året. Hovedfokus er lekbetont tilnærming til kart og forståelse av hva orientering er. Dette er et opplegg som favner både den helt ferske og de med litt mer erfaring. Kontakt gjerne Anna Meen, Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.  / 924 28 414, som er leder i rekrutteringskomiteen hvis du har spørsmål.

Ungdommer (13-14 og 15-16 år)
Faste treningsdager for klubbens ungdommer er tirsdager og torsdager hele året. Noen onsdager/lørdager kan det også være organisert trening eller kretstrening. I tillegg arrangeres det flere treninger/samlinger i Agder sammen med andre klubber i kretsen.

Vår og høst består tirsdagstreningene av trening med kart og kompass i Kristiansandsområdet. I vinterhalvåret er det som oftest rolig løping fra Presteheia skole - når det er mulig gjerne med kart. Treningsdagen avsluttes med løpsteknikk og styrketrening inne i skolens gymsal. Torsdagstreningen er gjerne intervall på vinteren med utgangspunkt Presteheia klubbhus. Når det er mulig har vi med oss kart og leter poster. Vår og høst er torsdagstreningen o-teknisk trening, mange ganger sammen med øvrige ungdomsløpere fra kretsen.

Ytterligere informasjon om treninger og samlinger legges ut på Facebook gruppa "KOK Ungdommer". Har du spørsmål om klubbens ungdomsvirksomhet send en epost til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Junior, senior
Faste treningsdager for klubbens juniorer, seniorer og andre voksne er tirsdager og torsdager. O-teknisk trening/natt-orientering på mange torsdager og o-teknikk på lørdager når det ikke er løp på programmet. Mer utfyllende treningsinformasjon finner du på Facebook gruppa "KOK Treninger". 

Voksne nybegynnere
Voksne som har lyst tilk å begynne med orientering oppfordres til å møte opp på treninger som annonseres via Facebook gruppen "KOK Treninger". Da vil du få introduksjon til orientering og oppfølging på treningen.

Prøv også vårt turorienteringsopplegg, Skautrimmen og Bytrimmen

Klubbturer
Klubben har i mange år hatt klubbtur enhelg i mars til Danmark hvor vi deltar på ett o-løp som Nordjysk 2 dages. Dette er en sosial tur hvor det pleier å være 60-70 stykker fra klubben med. Vi pleier også ha tur med felles overnatting i forbindelse med O-festivalen, som er det største o-løp i Norge. Dette løpet går i slutten av juni hvert år.

For juniorer/seniorer er det også fellesturer til Norgescup og Norgesmesterskap.

 

Skoleorientering

I samarbeid med flere skoler i kommunen arrangerer KOK skoleorientering med faste poster i Baneheia, Jegersberg, Hellemyr, Justvik, Vågsbygd og Voie. KOK arrangerer også orienteringsaktiviteter i forbindelse med Verdens O-dag i mai. Flere av kommunens skoler og mange hundre elever er med i dette opplegget.

Kontakt oss på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. dersom du vil vite mer om vårt skoletilbud, O-skole / idrettsskole, eller andre orienteringsaktiviteter.