I ly av nattemørket er de siste postene blitt satt ut i skauen, og det er klart for åpning av 2022 utgaven av Skautrimmen og Baneheitrimmen tirsdag 1. februar. Postjakten kan endelig begynne!

 - Turorientering må være verdens beste mosjonsform sier Aileen Runde entusiastisk, hun er en av flere med hjerte for turorientering i Kristiansand orienteringsklubb.

Skautrim2022 3 IM

Jan Blandkjenn sjekker at posten er god festet og klar til å ta imot besøk! Foto: Ingvild Mulen

Kropp og hjerne

Med turorientering får både kropp og hjerne trimmet, samtidig som mange flotte naturopplevelser venter. Underveis er hver post et mål, dette kan være ekstra motiverende for barn – det er ikke uten grunn at mange kaller turorientering for «skattejakt»!

49. gang

Årets Skautrimmen går i områdene Vågsbygd, Duekniben, Vestheiene og Jegersberg. Postene har litt ulik vanskelighetsgrad, avhengig av hvor langt postene er i plassert fra sikre holdepunkter som for eksempel en sti. Duekniben og Jegersberg er turområder med mange stier og ganske kort mellom postene. I både Vågsbygd og Vestheiene er det færre stier og litt lenger mellom postene og dermed litt mer utfordrende orientering!

QR-kode
Postene er merket med postnr og postkode samt QR-kode. At du har vært på posten registrerer du enkelt via app’en Turorientering, hvor du scanner QR-koden eller taster inn postkoden. Du kan selvfølgelig også notere ned postkoden på klippekortet eller registrere den på turorientering.no når du kommer hjem.

Baneheitrimmen
I Baneheia er det 20 poster – Baneheitrimmen. Postene er plassert nær ien av de mange flotte stiene i området og egner seg ekstra godt for barnefamilier. Disse postene er merket på samme måte som Skautrimmen postene.

Skautrimmens informasjonsside finner du alt du trenger å vite om Skautrimmen og Bytrimmen. Fra den siden kan du også kjøpe og laste ned kartene. Alternativt kan du kjøpe konvolutt med kartene på Intersport Sørlandssenteret, Intersport Skippergata, Regntøyspesialisten, Sport 1 Amfi Vågsbygd, Meny Albert, Löplabbet Kristiansand og DNT Sør.

Lurer du på hva turorientering er – sjekk ut denne video’en.

Skautrim2022 2 IM

Ypperlige forhold for turorientering i skogen nå. Foto: Ingvild Mulen

 

God postjakt!