I helga har vi vært en god gjeng fra klubben på tur østover for å løpe Norwegian spring. Alt fredag var det sprintløp som test til EM. Marianne, Dag og Christian representerte klubben her. Marianne gjorde det best med en flott 7. plass. Dag imponerte også i konkurranse med seniorene.

Resten av gruppa dro noe senere, og etter litt shopping på Svinesund ankom vi hyttene rett nord for Strömstad hvor vi skulle bo denne helgen. Det betydde en del grensepasseringer, men vi kom oss greit over hver gang.

 

Først ut på lørdagen var ungdommene som skulle løpe Vårstafetten. Med litt hjelp fra Hisøy og Oddersjaa hadde vi to guttelag og to jentelag til start. Alle lagene fullførte med stil! Guttenes førstelag snakket om seier før start, og la et stort forventningspress på seg selv. De holdt hva de lovet, men ikke uten spenning. David og Kristian sendte Marius ut cirka ett minutt bak tet. Han tok igjen og løp fra teten, men det ble spenning helt til siste slutt. Asker hadde en solid spurt, men Marius holdt unna og sikret seieren med én meter for KOK.

For de litt eldre var det mellomdistanse som gjaldt. Seniorene forsøkte å kvalifisere seg til EM. Marianne leverte en meget solid søknad om EM-plass. Løpet hennes holdt til seier, 35 sekunder foran Anne Margethe Hausken Nordberg. Flere juniorer gjorde også mye bra, i sterk konkurranse med så å si alle de beste på plass.

Søndag stilte vi opp klare for langdistanse. Dagen startet med snø/hagl og 0 grader. Med andre ord en dag for de tøffe. Heldigvis er KOK full av tøffe gutter og jenter som ikke lot seg skremme av været (som riktignok ikke var så ille, eller?). Store deler av løypene gikk i flott åpent terreng, med innslag av vanskeligere partier, hvor det gjaldt å holde på konsentrasjonen. Av ungdommene var det Marius Aurebekk som fikk det best til med sin 2. plass i H16. Men mange andre kom seg og greit gjennom sine løyper.

Dagens resultat i eliteklassen ble levert av Sebastian Daland, som fikk en flott 5. plass H17-18E etter ett bra løp. Dag sikret seg også en 5. plass i H19-20E. Ellers var det mange som gjerne skulle løpt litt fortere, eller bommet litt mindre. Det var stort sett en sliten gjeng som dro hjemover, klare for å trene mot neste løp.