En liten gruppe av klubbens juniorløpere dro i helgen til Oslo for å løpe andre del av uttakingsløpene til junior-VM 2013.

Lillomarka OL var arrangør, og løpene gikk fra Ammerud skole i Groruddalen i Oslo.

Lørdagens sprint var ikke av de aller vanskeligste, - bebyggelsen besto av blanding av svære blokker og kjedehus, men utfordringen besto i å velge riktig veivalg og unngå å rote seg inn "blindveier" eller løpe alt for langt rundt. I gutteklassen klarte Dag Blandkjenn seg best med en 16.plass, tett fulgt av Gaute Friestad på en 19. plass, mens Benedicte Hald Bjørgum ble nr.12 i jenteklassen. Videre ble Henrik Upsahl nr.36, Matias Hanisch Hodne nr.66 mens Sjur Hovi dessverre ble disket.

I tillegg løp Marius Pytten og Ole Kostøl TrimtexCup i klasse H15-16, og kom i mål på hhv. 13. og 14.plass.

Søndagens løp skulle vise seg å bli langt mer krevende. Løpstypen var langdistanse, og løypelengdene var 6,7 km for jentene og 10,4 km for guttene. Løpsområdet var typisk nærterreng; det vil si masse stier på kryss og tvers av bratte koller, steinete skrenter og våte myrer. 

Riktignok løp juniorene våre betydelig lengre løyper på Tiomila for en måned siden, men over 10 kilometer i tung østlandsskog er noe annet et flatt Stockholmsterreng...  Og da himmelen etter hvert åpnet seg og det regnet slik at man hverken så kart eller poster ble det ganske tøft for de sent startende.

Benedicte kom i mål til en 14.plass, mens Sjur var best blant guttene med en 19.plass, foran Gaute som ble nr.34. Med plassifferene 60-66 og 80 på de tre andre ble det til dels drøye turer i skogen, men det er vel sånt man blir god o-løper av?

I TrimtexCup var det jaktstart på søndagen, og Marius og Ole endte til slutt på 14. og 15.plass uten å ha helt optimale løp. 

Mer info om løpene finner du på http://folkefest.lillomarka.no/, mens resultatene som vanlig ligger på Eventor: http://eventor.orientering.no/Events underløpsnavnene Gromsprinten/-løpet, TrimtexCup og VM-uttak junior.

Mer omtale av løpene finner du også på NOFs sider:

http://www.orientering.no/nyheter/Sider/Vister%20og%20Mårtensson%20til%20topps2.aspx

http://www.orientering.no/nyheter/Sider/Benjaminsen%20og%20Haga%20best%20på%20tidlige%20startnummer.aspx