I slutten av forrige uke satte en hel del av klubbens medlemmer seg i bil eller på fly, vendte nesa sørover, og forflyttet seg til en uke med o-løp i spektakulær sveitsisk natur. Søndag formiddag var vi alle samlet til  gatesprint i Zermatt, men Swiss O-week startet allerede på lørdagen med sprintløp for eliteklassene. I herrenes klasse var det Daniel Hubman som vant, så KOK var på en måte representert, selv om han i denne sammeheng løper for sin sveitsiske klubb!

På søndag var det sprint for oss andre. Det gikk det som det kan og skal gå i o-løp. Noen bommet på første post, noen bommet på siste post, noen hoppet over en post, noen gjorde det bra og andre var ikke så fornøyde med egen innsats. Alle var imidlertid blide og glade, og noen var litt ekstra glade for at et løp kan strykes i sammendraget for hele uka! Ekstra moro var det at Jonas Kittelsen kom på en fin 3. plass i sin klasse (HAK). Gratulerer til ham! Jan Blandkjenn imponerte også. Han humpet rundt løypa på krykker!

Alle KOK-løperne hadde tidlig starttid på søndag, og allerede litt før klokken 12 var vi på farten mot nye høyder. Denne gangen i helt bokstavlig og geografisk forstand! Turen gikk til Gornergrat, en fjelltopp på 3100 meter. Vi tok tannhjulsbane opp, og turen bød på flott utsikt over fjellene og breene rundt Zermatt, hvor det er hele 38 topper som er på over 4.000 meter.

Mandag morgen var vi klar for nye lodd og nye gevinster i o-løypene. Denne dagen gikk turen til Schwarzsee, som ligger ca. 2500 meter over havet. Dagens løp var altså lagt til høyfjellsterreng med til dels bratte stigninger, men heldigvis også noen flatere partier. Løypene ga utfordinger til oss alle på hver våre nivå. Ekstra utfordrende ble det da tåka kom sigende og gjorde sikten svært dårlig. Heldigvis lettet den like raskt som den kom! Dagens beste resultat, når vi ser det fra KOKs side, stod Arne Bujordet for. Han ble nr. 2 i H50-klassen. En flott plassering fikk også Morten Bujordet med en 10. plass i H20. Ellers kan det nevnes av eks-KOKer Jostein Andersen ble nummer 1 i HAM, og Baptiste Rollier vant eliteklassen.

Ennå har vi fire o-løp å glede oss til før uka er over! De som har lyst, kan følge løp og resultater på swiss-o-week.com.

Kart fra Sveits: Følg med på klubbens Doma kartarkiv; Dag Blandkjenn, Henrik Upsal og Morten Jørgensen